Illustratie – Vallei

 

 

Proces

Deze illustratie heb ik gemaakt met de insteek om deze op mijn werkplek in te lijsten en op te hangen. Bij aanvang van het project heb ik gekeken naar referentiemateriaal voor de grafische stijl. Daarnaast ben ik begonnen met het schetsen van de omgeving. Hier heb ik rekening gehouden met de diepte, perspectief en overlapping van de elementen.

 

 

Zwart-wit

Binnen dit project heb ik een nieuwe methode toegepast; Het opzetten van de illustratie in zwart-wit. Dit geeft mij de gelegenheid om mij te richten op het contrast binnen de illustratie. Ook bespaarde ik hier door veel tijd wat ik normaal zou steken in het zoeken naar de juiste kleuren.

 

 

Transitie naar kleur

Vervolgens heb ik het zwart wit omgezet naar kleuren met dezelfde contrast waarden. Hierdoor kon ik spelen met de kleurwaardes zonder dat het contrast veranderde. Uiteindelijk is daar het huidige kleurenpalette uitgekomen. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van een ‘brush’ wat mij in de gelegenheid heeft gebracht de textuur handmatig toe te voegen.

 

 

Details

Hieronder zijn een aantal van de details te vinden uit de illustratie. Ondanks dat het een grote illustratie is ( 50cm x 40cm) streef ik er naar om veel detail toe te voegen aan de illustratie.